Tilbake

Behandling av ski etter slip

Dette er det du bør gjøre med skiene etter du har slipt de hos oss.

Vi bruker Beta mix og PS6 etter slip.

Når skiene kommer fra oss etter slip er de vasket, børstet og satt inn med glider. Vi bruker en egenkomponert glider som er bra for såla. Før skiene skal brukes anbefaler vi følgende prosess:

Glideren som ligger på kan smeltes inn en gang til før sikling. Deretter kan det glides inn 2 ganger med medium kald glider (f.eks rød Holmenkol Betamix). Deretter 3 ganger med blå hard glider (f. eks Swix PS6). Da er skiene klare til bruk. 

På de kaldeste skiene (Eks SP20) kan det godt tas noen ekstra runder med en hard glider og sikling (skrape av glider). Dette fordi vi ser at et bearbeidet ski glir godt på kalde forhold. På de varmeste strukturene (Eks SP50/60) så holder det med 2 runder rød og 2 runder med hard blå glider, da denne strukturen er ønsket så skarp som mulig. 

Mellom hvert lag med glider bør det sikles  og børstes godt, vi bruker børster med stål og hestehår. 

Tidligere brukte mange Fibertex eller lignende etter slip ettersom slipene noen ganger kunne være “hårete”. Dette trengs ikke – dagens sliper er rene og uten form for “hår”. ”Mette skia” er et uttrykk vi alle bruker, i ordet “mette” ligger det mye jobb. Se heller på jobben som impregnering av sålen og glatting av struktur. Tidligere brukte mange også gul glider til å ‘mette’ sålen. Dette er heller ikke nødvendig - den er veldig tung å jobbe med og gir liten eller ingen positiv effekt. 

Dette innlegget er ikke så langt, rett og slett fordi det med dagens slipeteknologi og med dagens skisåler ikke kreves mye etterarbeid etter slip.